Influencer?!

Influencer?!


Omdat ik regelmatig vragen krijg over de “gratis” spullen die ik opgestuurd krijg dacht ik laat ik er eens een blog over schrijven. 

Want hoe leuk is het als je “gratis” producten krijgt opgestuurd om te testen!! Dat wil natuurlijk iedereen wel! Zelf had ik geen idee waar ik moest beginnen en begon ik met het maken van een instagram account waar ik helemaal los kon met mijn eigen makeup en nagel looks en al gauw kreeg ik wat volgers en ook een dm met de vraag of ik iets wou testen!! Mega blij ging ik heel enthousiast op het aanbod in ik zou 3 paar sieraden opgestuurd krijgen wel moest ik daarvoor zelf  1 sieraad aanschaffen waar ik een flinke korting op kreeg, enorm enthousiast lag ik te wachten tot me pakketje zou binnenkomen. Na een week wachten kwam het binnen en wat een domper… ik kreeg de sieraden die belooft waren helaas voor mij leken deze rechtstreeks van aliexpress af  besteld te zijn wel in een mooie verpakking van het bedrijf zelf maar verder echt bijou troep ik voelde me behoorlijk opgelicht, en heb na een zoektocht op internet meerdere mensen gevonden die zich echt belazerd voelde door deze influencer scam. Pas dus goed op en check heel goed met wie je in zee gaat en wat ze nou eigenlijk aanbieden. Gelukkig zijn er ook andere platformen waar je geen 50 euro betaald voor een ketting van 4 euro.

Zelf mag ik regelmatig wat ontvangen via de verschillende platformen waar ik me heb aangemeld. Via het ene platform krijg je gewoon wat toegestuurd aan de hand van je interesses en via het andere platform moet je je aanmelden met een simpele klik op de knop en dan heb je ook nog platforms waar je je kunt aanmelden voor een campagne maar dan ook echt een motivatie moet schrijven met jouw idee voor de content en waarom jij nou de meest geschikte persoon bent voor deze campagne. 

Zelf ben ik bij verschillende platformen aangemeld en geef me op voor elke campagne die me leuk lijkt en vooral bij mij of ons gezin past. Ik heb al veel leuk dingen mogen testen die ik ook mocht houden maar ook heb ik producten getest die na de testperiode weer terug moesten worden gestuurd of tegen een leuk bedrag konden worden over genomen. Ook ben ik al voor heeeeeeel erg veel campagnes afgewezen laat dit je niet demotiveren.

Mijn interesses liggen vooral bij beauty en skin care maaaar ik hou ook enorm van fashion, spelletjes, klussen, lego en natuurlijk lekker eten!

De campagnes waar ik me voor opgeef zijn dan ook enorm divers en ook denk ik vaak aan mijn gezin die ook graag mee testen hierdoor kan het zijn dat ik ook reviews schrijf voor mannen producten of kinderspeelgoed. hoe leuk is het om je gezin blij te kunnen maken door dingen te mogen testen en die je ook vaak nog mag houden.

Nu zijn jullie vast enorm benieuwd naar de verschillende platformen waar ik me heb aangemeld! Misschien kan je niet wachten jezelf daar ook aan te melden. Voor het aanmelden gelden vaak geen regels maar je maakt wel meer kans op een leuke campagne als je actief bent op je socials/blog en daar ook een fijn bereik op hebt. Een bedrijf heeft immers meer aan jou als jij zelf al een mooi aantal volgers hebt. Voor het ene bedrijf heb je een minimum nodig van bijvoorbeeld 10.000 volgers maar voor een ander bedrijf/ platform kan het zijn dat dit helemaal niet uitmaakt en hun vooral benieuwd zijn naar jouw eerlijke mening over het te testen product. 

Zelf ben ik met iets meer als 5.000 volgers een “microinfluencer” zelf heb ik hier een aantal jaar over gedaan om aan 5.000 volgers te komen. Hierbij heb heb ik veel lieve mensen leren kennen met oprecht interesse in wat je deelt en hoe je leven loopt. Ook heb ik een hoop geleerd in de jaren op Instagram wat tot voor kort mijn meest favoriete platform was. Op het moment lijkt het wel een heel gevecht om gezien te worden ook verandert het algoritme mij net iets te vaak wat de lol er voor mij wel een beetje afhaalt. Vooral omdat je echt wel je tijd nodig hebt om je content te verzinnen maken schieten en uiteraard om je foto’s film materiaal te bewerken. Mijn istagram pagina Queen_love83

Dus als jij vooral snel gratis spullen wilt dan is dit niet wat voor jou want snel gaat het niet en het kost ook echt de nodige tijd om de producten te testen en de gevraagde content te maken dit is waarom de gratis producten voor mij niet heel erg gratis zijn aangezien ik er mijn tijd insteek om mooie content te maken bewerken en te plaatsen. Met een snelle foto en een tekst bij je foto ben je er nog niet en verliezen merken hun interesse. Maar ben jij bereid er de tijd en de moeite in te steken dan kan het je echt iets leuks opleveren en niet alleen gratis spullen maar ook fijne connecties en zelfs een betaalde opdracht hoe gaaf is dat!

Hier ben ik aangemeld!

Freeviews Een super fijn platform waar je je aanmeld en je voorkeuren/interesses opgeeft je krijgt aan de hand van wat je invult mailtjes opgestuurd met campagnes waar je je voor kan aanmelden soms moet je eerst het product zelf aanschaffen om te kunnen testen (dit is mij zelf goed bevallen) en krijg je na de testperiode je het aankoopbedrag terug. Echt een hele leuke manier om nieuwe producten te leren kennen en testen. Je schrijft voor verschillende websites een review en mag vaak het product houden als dank voor het testen. Ook heeft dit platform een hele fijne communicatie! 

We are Eves Echt een te gek platform met alleen maar eerlijke reviews dus ben je op zoek naar een nieuw product of vraag je je af of de hype het echt waard is lees er alles over op de site of app van we are eves en meld je hier vooral aan als tester. Benieuwd wat je allemaal kunt testen klik dan op de link en zie wat ik zoal heb getest en beoordeeld.

Vichy testclub hiervoor heb ik me aangemeld via hun website in de hoop dat ik werd geaccepteerd via de link ga je meteen door naar de website van Vichy waar je je kunt aanmelden. Wie niet waagt wie niet wint!! 

Influenster Een super tof platform met eerlijke reviews van echt mensen, dit platform is Amerikaans maar heeft sinds vorig jaar ook Nederland toegevoegd en dus ook via dit platform kan je leuke producten ontvangen en ook echt van alles en nog wat van home deco, dieren artikelen, parfum en make-up echt alles. Bij het aanmelden geef je meteen aan wat je interesses zijn en daar wordt je dan ook op geselecteerd. 

Promoty Dit is een platform gericht op de influencers voor dit platform wordt gekeken naar het aantal volgers en nog belangrijker wat jou engagement is met jouw volgers. Via dit platform moet je zelf aangeven intresse te hebben in de promo en waarom jij geschikt bent voor de promo. Zelf heb ik via dit platform verschillende promos mogen doen sommige in ruil voor producten en andere tegenbetaling.

Reviewclub Bij de reviewclub ben ik nog maar net aangemeld je kunt je na inschrijving opgeven voor verschillende product testen. Ik heb nu mijn eerste product ontvangen om te testen en kan er nog niet heel veel over zeggen of en hoe het me bevalt. (Binnenkort meer over de reviewclub).

Ook kun je verschillend pr bureaus een mail sturen met wie jij bent wat je doet en dat je graag een samenwerking aan gaat, zorg er wel voor dat je een nette email stuurt en dit niet via dm doet. Het staat een stuk professioneler als je een email stuurt dan een dm via Instagram etc. 

Zelf vindt ik het erg leuk om met kleine ondernemers samen te werken vaak vragen ze wel een betaling van de producten vaak wel met een flinke korting wat logisch is hun inkoop is natuurlijk ook niet gratis en als kleine ondernemer is er vaak ook geen (mega) budget voor pr.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en nog meer hoop ik jullie op een of alle platformen terug te zien! Laat vooral in de reactie weten of je je hebt aangemeld of als je nog meer vragen hebt stel ze!

With love, Agnetha ps: Ik verdien niets aan het plaatsen van deze links!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights