Ik neem je mee in mijn burn out in de hoop dat hiermee het taboe of mentale gezondheid minder wordt en er meer begrip komt voor de mentale gezondheid

Burn out part III

Vandaag heb ik een “goeie dag”, ik heb kleren aangetrokken niet het mooiste stel maar he ik ben aangekleed! Ik ben al lekker bezig geweest voor mijn Instagram en er staat al een verse blog klaar die online kan samen met een Instagram post en het is nog geen eens 12 uur! Het klinkt misschien een beetje stom maar ik ben trots op mezelf dat ik toch lekker bezig ga ook al staat me hoofd er totaal niet naar en wil ik het liefst me pyjama weer terug aantrekken en onder de wol gaan liggen.

Vanmiddag ga ik nog lekker aan de gang met wat voorbeeld nagels (als ik nog energie in me lijf heb) iets waarmee ik heerlijk bezig ben en waar ik intens blij van wordt. Als nagelstyliste ben ik altijd heerlijk bezig met nagels en nailart waarbij oefenen oefenen en oefenen perfectie geeft en dat doe ik dan ook graag. Gister maakte ik een gezellig setje nagels met verschillende technieken en nailart.

Vorige week had ik echt een mindere week een week waarin ik veel dingen moest doen en waar ik goed mijn hoofd bij moest houden om niets te vergeten. Na een week veel verplichtingen en eigenlijk weer veel te druk zijn tegen beter weten in… Zaterdag was ik helemaal klaar met alles.. ik gooide mezelf onder een warme douche waar ik eerst eens lekker een pot heb zitten janken van frustratie en vermoeidheid die ik al de hele week voelde maar vooral keihard aan het negeren was geweest… Ik snap niet zo goed waarom ik mezelf dit elke keer weer aandoe, waarom ik het gevoel heb me te moeten bewijzen.

Helaas heb ik nog niets gehoord van de psycholoog waar ik toch hopelijk snel mee kan starten. Zelf hoop ik dat bepaalde traumatische gebeurtenissen in mijn leven een plek kunnen krijgen en ik meer zicht krijg op bepaalde patronen en hoe ze te doorbreken. Op dit moment heb ik het gevoel dat juist door de “rust” die ik nu heb ik onrustiger wordt dingen zoek om te doen om mezelf maar bezig te houden ipv mijn hoofd rust te gunnen. Voor mij voelt het al jaren alsof er in me hoofd 30 mensen met elkaar in discussie zijn over 1 ding voor er een beslissing kan worden gemaakt en dan alsnog gaan er nog 180 andere mogelijkheden door me hoofd ja maar wat als dit of wat als dat… Hierdoor slaap ik ook slecht omdat s’avonds mijn hoofd niet in rust stand gaat maar al die 30 mensen nog harder gaan discussiĆ«ren waardoor ik s’nachts lig te piekeren en te malen. Vaak ga ik dan zo laat mogelijk naar bed in de hoop dat ik me kussen ruik en meteen vertrokken ben (is helaas nog nooit gebeurd).

Dat het vandaag een “goeie dag” is, komt voor mij vooral omdat ik productief bezig ben geweest en niet de hele dag met me neus in een boek zit of op de bank lig omdat ik totaal geen energie heb na een slapeloze nacht.. Zelf vindt ik het heel erg lastig met al deze gevoelens/ emoties te moeten omgaan want is het een “goeie dag” omdat ik productief ben geweest of is het een “goeie dag” omdat ik nu kan zeggen dat ik lekker bezig ben geweest in plaats van alleen maar op de bank liggen kijkend naar hoe het stof zich verzamelt op de kast… Hou ik mezelf nou telkens voor de gek? Zoveel vragen en nog zo en lange weg te gaan. Herkennen jullie dit? of ….. Als je ook een burn out hebt meegemaakt hoe ben jij eruit gekomen en ben je er echt uitgekomen of heb je gewoon de knop omgedraaid en gezegd nu is het klaar?!

Voor vandaag hou ik het hierbij en ga ik nu lekker iets doen om mijn hoofd weer leeg te maken of in elk geval een poging op. Fijn dat je (weer) kwam lezen

With Love Always

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights