Presets part II

Daar was ik weer met een update van de presets die ik mag proberen via Pixgrade!

Het had hier nog wat voeten in de aarde want ik ben niet heel handig op computers en mobieltjes als het gaat om nieuwe dingen, toch ging ik vol goede moed bezig met mijn ontdekkingstocht in de wereld van pixgrade en hoe ik de presets op mijn telefoon moest krijgen.

Het op mijn telefoon krijgen van de bestanden was opzich geen probleem ik kreeg de bestanden via email aangeleverd en sloeg ze op op mijn telefoon tot zo ver ging het goed haha. Om de presets te kunnen gebruiken had ik de app van lichtroom nodig dus zocht ik die op en zette hem op mijn telefoon. Gauw aan de slag dacht ik en ik kon eerlijk gezegd ook niet wachten omdat ik mega benieuwd was naar wat het kon doen voor mijn fotos!

Natuurlijk ging het niet in een keer goed en zelfs niet in twee of drie keer na mijn verschillende pogingen heb ik contact gelegd met Kelly van pixgrade met de vraag of ze me misschien wat tips kon geven omdat ik er niet helemaal uitkwam met het instaleren. Gelukkig had ze die en heeft ze me heel duidelijk gemaild welke stappen ik moest zetten en wonder boven wonder ging dat redelijk goed.

Wat heb ik nu precies moeten doen vraag je je vast af. Als eerst heb ik mijn mail geopend op mijn mobiel omdat ik ze op mijn mobiel wil gaan gebruiken voor mij is dat handiger omdat ik dan op elk moment vd dag bij mijn fotos kan en niet speciaal mijn laptop aan moet slingeren om een foto te bewerken.

Nu ik de bestanden op mijn telefoon heb moet ik ze nu nog in de lightroom app krijgen die je gebruikt om je presets te kunnen gebruiken wat denk je zal me dit in een keer gaan lukken?!

Na een uurtje stoeien is het me op de een of andere manier gelukt en heb ik 1 van de presets erop gekregen! zoals je merkt weet ik niet precies hoe ik het voor elkaar heb gekregen. Ik had de bestanden gevonden uitgepakt en toegevoegd aan foto’s op mijn mobieltje, toen ben ik naar ligtroom gegaan om te kijken of ik ze de app in kon krijgen op de en of andere manier is me dat dus per ongeluk gelukt. Ik ga ervan uit dat als jij wel met je telefoon om kan gaan dat je dit in een wip en een scheet lukt zelf moest ik echt zoeken waar ik me downloads kon vinden om maar even aan te geven hoe handig ik ermee ben NOT.

Het is me dus gelukt om Boutique 4 in de app te krijgen en ik heb die geprobeerd met verschillende foto’s om te zien wat het effect hiervan was.

De orginele foto
De foto met een preset

Ik kan wel zeggen dat het effect erg duidelijk is! De foto is qua kleur enorm opgehaald en ook is de foto een stuk scherper het fijnste ervan was voor mij dat omdat dit al een preset is ik niet zelf hoefde te schuiven met contrast kleur scherpte enz hier was ik eerder voor 1 foto al veel tijd voor kwijt omdat je ook verschillende opties probeerd en bij elk van die opties ben je bezig om je foto zo kleurrijk en scherp voor de dag te krijgen. Nu was ik er in plaats van een paar uur voor 1 foto maar 5 minuten kwijt!! En het is wel echt een heel erg duidelijk verschil! In de tussentijd dat ik aan het stoeien was met de foto’s heb ik per ongeluk gevonden hoe je de presets toevoegd wat blijkt ik had er maar 1 geselecteerd en zo kwam die per ongeluk in de app echt wat voor mij zo een actie haha.

Twijfel je nog over presets?! Niet meer doen hoor! Gewoon snel naar https://pixgrade.nl/ gaan waar je jou presets kan aanschaffen! Iedereen wil wel tijd besparen toch?! En hoe fijn is het om al je foto’s een zelfde uiterlijk te geven en daarmee jouw pagina een heel aantrekkelijk uiterlijk te geven!! Enne ben je zoals mij dan is Kelly super behulpzaam en kan je door elke stap heen helpen!!

Ik ga dit zeker gebruiken voor mijn foto’s en denk dat dit samen met canva mijn meest favoriete apps gaan worden om te gebruiken. Bedankt Kelly dat ik dit mocht proberen! Ik ben er heel blij mee!

Benieuwd naar wat ik met die lijm heb gedaan?! Hou dan mijn blog in de gaten dan neem ik je gezellig mee in mijn DIY projectje!

Love Always, Agneet


Geplaatst

in

door

Verified by MonsterInsights