Sun Care is het elke dag nodig?

Bescherming tegen de zon ook als de zon niet schijnt?!

Is het nodig om je huid te beschermen tegen de zon als de zon niet eens schijnt en het eerder pijpenstelen lijkt te gaan regenen?! Je zou denken dat omdat de zon afwezig is het niet nodig is om je huid te beschermen tegen de zon maar ook op de dagen dat de zon het laat afweten heeft je huid bescherming nodig achter dat wolkendek schijnt de zon namelijk wel en de wolken houden de uv straling niet tegen. Vaak denk je bij een spf ah joh dat komt van de zomer wel weer want dan wil ik niet verbranden maar ook voor de bewolkte dagen heeft je huid bescherming nodig!

Zelf gebruik ik al jaren dagelijks een spf voor mijn gezicht ik ben al vanaf mijn 25e dagelijks aan het smeren geslagen omdat ik las over de nadelige gevolgen van uv straling op je huid. De grootste reden was voor mij dat wanneer je teveel blootstelling kreeg aan uv straling je kans op huidkanker enorm werd vergroot. Vroeger was ik een enorme zon aanbidder en was ik elk vrij moment in het zonnetje te vinden extra belangrijk dus om me huid goed te beschermen. Ook las ik over onderzoeken naar uv straling en de oorzaak van rimpels. Rimpels horen er natuurlijk bij maar ik besloot wel dat als het smeren van spf hielp in het tegengaan van rimpels dat ik dat zeker ging doen! Inmiddels ben ik geen 25 meer ik wordt dit jaar alweer 40 en mag toch zeggen dat het meevalt met mijn rimpels! Zou het dan toch geholpen hebben?!

In al die jaren zijn de producten om je te beschermen tegen de zon nogal veranderd vooral de dagelijkse producten. Je ziet nu telkens vaker een dagcreme of foundation waar al een spf in zit verwerkt super handig! Zelf mocht ik onlangs een mooi product ontvangen via influenster. Ik ontving een mooi product van Lancaster de Lancaster Sun Sensitive Tinted Mattifying Fluid SPF 50 een product wat je bescherming geeft maar ook een mooie finish geeft doordat hij iets getint is geeft het je huid een egalere look en zelfs met mijn caramel bruine huidskleur deed het zijn werk en niet alleen bij mij maar ook mijn vriendin met een blanke huidskleur kon hem dragen de tint paste zich gewoon aan!! Door de matte formule zie je niet dat je iets draagt ook is de formule heel erg licht om te dragen zelf voelde ik na aan brengen niet meer dat ik wat had opgedaan dit vondt ik zelf heel erg prettig omdat je vaak na het gebruik van zonnebrand of een spf toch echt voelt en ziet dat je iets hebt gesmeerd.

een prachtige verpakking

Het voordeel van de Lancaster Sun Sensitive Tinted Mattifying Fluid SPF 50 vindt ik dat je het als alleenstaand product kunt gebruiken maar ook dat het goed gebruikt van worden onder je make up zonder dat de boel gaat schuiven na een halve dag en het aanvoelt als een mega laag op je gezicht zelf hou ik daar niet zo van vooral als het voelt als een laag op mijn huid.

Voor mij is dit wel echt nu al het product van het jaar vooral omdat dit aansluit bij al mijn wensen want heel eerlijk wie wil nu niet een getinte zonnebrand die en beschermt maar ook iets doet aan je tint! Verder brengt het makkelijk aan en smeert het heel fijn uit ook vindt ik dat door de tint die erin zit je gelijk wat verzorgder oogt mega plus is dat je niet gaat glimmen. En niet heel onbelangrijk dit product is vegan en ocean friendly!

Hieronder een paar punten zoals ze op de website staan:

‘• Bescherming tegen het gehele zonnespectrum (UVB, UVA, zichtbaar licht en infrarood licht)
• Hoogtolerante formule voor gevoelige huid
• Complexen van natuurlijke oorsprong
• Plakt niet
• Niet vet
• Geeft niet af
• De huid glimt minder
• Heldere en egale teint
• Lichte en zeer sensorische getinte textuur
• Past zich aan aan je teint
• Egaliserende en vervagende finish op de huid
• Poederachtige en droge finish op de huid
• Geeft meteen een aangenaam gevoel
•Makkelijk aan te brengen en uit te smeren
• Niet-comedogeen
• Clean & ocean friendly
• Vegan formule
• Waterbestendig
• Geen octocryleen/oxybenzon/octinoxaat/homosalaat
• Geen kunstmatige kleurstoffen
• Geen nano
• Geen in water oplosbare filter
• Dermatologisch getest
• De flacon bestaat voor minstens 50% uit gerecyclede materialen

Na het lezen van deze punten snap je vast dat ik dit een geweldige formule vindt! De Sun Care Sun Sensitive Tinted Mattifying Fluid SPF 50 is te koop bij o.a Douglass en Ici Paris voor 37 euro het is wat mij betreft het geld zeker waard ik gebruik het dagelijks de afgelopen 3 weken en hij is nog niet op! daarnaast ben ik heel blij met de finish die die geeft en dat het makkelijk onder je make up kan dragen zonder een cake gevoel te hebben.

Als laatst wil ik graag vermelden dat ook al heb ik dit product gekregen om te testen, mijn mening is gebaseerd op mijn persoonlijk gebruik en ervaring. Denk erom dat elke huid anders is en wat voor mij werkt, werkt misschien niet bij jou.

Super tof dat je weer kwam lezen!

Love Always,

Agneet

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights