Retinol wat is het en wat doet het?

De tijd “terug” draaien met een creme?!

De tijd terug draaien met een creme, zou het echt kunnen? Zelf ben ik nu 39 en dat heerlijke strakke huidje is al wel wat jaar geleden. Ik heb een vrij vaste routine met mijn gezichtsverzorgings producten, sommige producten hebben al jaren een vaste plek in mijn kast maar nu ik ouder wordt passen sommige producten gewoon minder bij mijn huid. Een tijdje geleden deed ik mee met een win aktie van Pro Duo met verschillende mooie producten waar ik nieuwsgierig naar was, lucky me want ik won het pakket met die mooie producten!

Zoals je kunt zien een mooi pakket met verzorging producten je snapt wel dat ik ontzettend blij was/ ben met dit pakket! Ik ga niet alles in een keer reviewen maar wil het vooral even hebben over de retinol producten van Skincare Cosmetics, voordat ik het ga hebben over de producten en wat ik er van vind lijkt het me handig om wat meer te vertellen over retinol en wat het kan doen voor je huid.

Wat is retinol?

Retinol is een retinoïde (een vorm van Vitamine A) die de gouden standaard vormt in de huidverzorgingsindustrie als ingrediënt voor het verminderen van de tekenen van voortijdige huidveroudering. Retinol heeft de kracht om huidvernieuwing te versnellen, rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekjes te vervagen en te zorgen voor een stevigere, gladdere en meer egale huid. Daarnaast kan retinol ook helpen bij het verminderen van de uiterlijke tekenen van acne door te helpen bij het voorkomen van verstoppingen in poriën door dode huidcellen.

Waarom is retinol goed voor je huid?

Huidveroudering treedt op om een aantal redenen, variërend van omgevingsfactoren tot aan stress  en natuurlijke veroudering. Naarmate de huid ouder wordt, vertragen de celvernieuwing en de collageenproductie. Zichtbare tekenen van huidveroudering (vlekjes, fijne lijntjes, rimpels, enz.) verschijnen als gevolg van de natuurlijke afweermechanismen van onze huid en als gevolg van de tragere celvernieuwing en huidherstel. Een retinol creme of serum versnelt de vertraagde celvernieuwing en is dan ook een uitstekende optie voor het behandelen van de zichtbare tekenen van voortijdige huidveroudering.

Hoe werkt retinol op de huid en wat doet het?

Een retinol creme of vitamine a zuur creme stimuleert de vernieuwing van huidcellen. Dit geeft de huid een gladder, gelijkmatiger uiterlijk. Om Retinol te tolereren, moet de huid vaak eerst zogenaamde retinoïde receptoren opbouwen. Deze receptoren zijn eiwitten die van nature aanwezig zijn in de huid en helpen om Retinol zijn werk te laten doen. De huid kan retinoïde receptoren opbouwen door middel van gecontroleerde blootstelling. Dat is gelijk waarom het vaak wordt aangeraden om langzaam te beginnen met retinol producten en vervolgens geleidelijk op te bouwen tot hogere  concentraties. 

Mijn eigen ervaring

Na het lezen over wat retinol is en wat het kan doen voor je huid snap je vast wel dat ik heel blij was met het winnen van dit pakket, vooral omdat ik al een tijdje zoekende ben naar een nieuwe fijne routine en producten die passen bij de wensen die ik nu heb voor mijn huid en vooral passend bij mijn leeftijd. Nou is het voor mijn huid zo dat ik al retinol producten gewend ben zelf gebruik ik dit in serum vorm maar een crème of een oog crème met retinol had ik nog niet geprobeerd. Dat mijn pakketje binnenkwam scheurde ik het ongeduldig open heel nieuwsgierig naar de crème en de oog crème. De verpakkingen zien er mooi ik begon meteen met de oog crème ik had niets op mijn gezicht op een paar mega wallen na en begon meteen met ruiken voelen en smeren.

De oog crème brengt heel fijn aan door de speciale applicator tip die erop zit. De applicator verspreid fijn het product onder de ogen en heeft ook een verkoelende werking iets wat altijd erg fijn is onder het oog nog fijner dat je gelijk van die “dikke” ogen af bent. Pas wel op met het aanbrengen en ga niet te dicht bij je ooghoek. Zelf deed ik dit wel en ik had de hele dag last van me ogen alsof er een soort waasje overheen lag de hele dag niet heel handig van mezelf ben je net al mij erg lomp van tijd tot tijd spoel dan even je ogen uit ipv haast te hebben en zo de deur uit te rennen zoals mij. Verder is de oog crème iets getint waardoor je donkere wallen al iets worden opgelicht het verbaasde me dat ondanks dat de oog crème iets getint was deze passend was bij mijn getinte huidskleur maar ook bij die van mijn vriend (blanke huidskleur) super fijn dat dit product voor elke huidskleur geschikt. Meteen bij de eerste keer aanbrengen merkte ik verschil in de tint onder mijn ogen en het oog waar ik het onder had aangebracht was duidelijk lichter! Super fijn vooral omdat ik weinig slaap en je dit meteen van me gezicht kan afzien dat had ik nu een stuk minder en dat met echt mimimaal product gebruikt te hebben. Zelf heb ik de tube in de koelkast liggen zodat de applicator nog koeler wordt.

De oog crème stelt zeker niet teleur je koopt hem via deze Pro duo een webshop voor kappers en beautyprofessionals https://www.pro-duo.nl/merken/retinol/. Niet alleen de oog crème bevalt goed ook de daily moisturizer bevalt heel goed! Zelf merk ik dat ik minder serums gebruik en vaak alleen nog de Retinol daily moisturizer aanbreng. Deze Retinol daily moisturizer is een vrij stevige dikke crème je hebt er niet teveel van nodig want de crème smeert fijn uit. Ik was wel verrast door de crème zelf had ik een wat waterigere crème verwacht maar dat is dit zeker niet ik had zo op de eerste indruk wat bedenkingen omdat ik niet zo houd van een dikkere crème als daar ook nog make up over moet voelt het voor mij aan als een plamuur laag op mijn gezicht. De crème zelf ruikt een beetje naar uierzalf?! toch liet ik me niet tegenhouden en heb ik de crème de eerste keer aangebracht voor ik ging slapen en ik was erg verrast want ondanks dat het een stevige dikkere crème was als ik verwachte bracht de crème fijn aan en smeerde fijn uit zonder te voelen alsof mijn huid dicht gemeerd was. De volgende dag zag ik niet meteen verschil maar had ik wel een lekker zacht huidje wat er lekker fris uitzag was dat de crème of lag dat toch aan dat extra uurtje slaap dat ik die nacht had 🙂 wat het ook was ik was er blij mee!

Inmiddels gebruik ik beide producten al een paar weken en begin wel verschil te zien, zelf gebruik ik de crème dagelijks omdat mijn huid al gewend is aan retinol producten is dit nog nieuw voor je dan adviseer ik je rustig op te bouwen verder is de daily moisterizer ook heel fijn om te gebruiken onder je make up het werkt als een soort primer mijn make up zat echt de hele dag perfect ! Dat had ik doorvoor nooit met andere dikkere crèmes. Ik heb zelf nog niet iets gevonden waardoor ik deze 2 fijne producten niet zou door gebruiken want zelfs de prijs is erg fijn!

En wat vindt mijn huid er nu van?

Inmiddels gebruik ik beide producten al een paar weken en begin wel verschil te zien, zelf gebruik ik de creme dagelijks omdat mijn huid al gewend is aan retinol producten is dit nog nieuw voor je dan adviseer ik je rustig op te bouwen verder is de daily moisterizer ook heel fijn om te gebruiken onder je make up het werkt als een soort primer mijn make up zat echt de hele dag perfect ! Dat had ik daarvoor nooit met andere dikkere cremes. Voor me idee was er in een paar weken tijd toch echt wel wat verandering in mijn huid zelf zag ik minder vlekjes iets waar ik vrij onzeker over ben maar ook zag ik minder fijne lijntjes. Ik mag opzich niet klagen want ik heb nog niet veel van die hele duidelijke rimpels maar toch zie ik echt dat mijn huid ouder wordt en een beetje hulp is altijd welkom om de tijd iets langzamer te laten lopen. Ik heb zelf nog niet iets gevonden waardoor ik deze 2 fijne producten niet zou door gebruiken want zelfs de prijs is erg fijn! Ik ga deze toppers nog fijn doorgebruiken en geef je weer een update over 4 weken want houdt dit effect aan en wat gebeurd er als je stopt met de retinol?

Ik hoop dat je door het lezen van deze blog iets hebt opgestoken over het gebruik van retinol bedankt dat je (weer) kwam lezen!

With Love Always,

Agneet


Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Verified by MonsterInsights