Home made food met een Japanse twist

Food!!

Ik ben echt dol op eten en heb laatst zo iets snel simpel en lekkers gemaakt! Ook al is dit vooral een beauty blog ik vond dat ik dit toch echt moest delen vooral omdat ik denk dat ik niet alleen ben in het bedenken van wat nu weer te moeten eten en vooral dat je vaak een uur of meer verder bent voor er wat op tafel staat. Ik vindt koken wel leuk daar niet van maar de dagelijkse kost wordt ik minder blij van ik weet ook nooit wat ik nu weer moet koken en als ik het aan de kinderen vraag dan krijg ik alleen maar p voedsel patat, poffertjes, pannenkoeken en pizza! Nu had ik laatst iets simpels en iets heel lekkers klaargemaakt lees je mee?!

Ik was net voor moederdag bij de viskar geweest en ik zag dat ze een Moederdag actie hadden tonijn en scholfilet spiesen ik hou niet alleen van eten maar probeer toch 1/2 keer in de week voor vis te gaan ipv vlees vaak neem ik iets uit het vet mee voor de kinderen en natuurlijk ook voor mezelf maar ook neem ik telkens vaker verse vis mee van urker vishandel Het Vuurtje hun staan altijd op woensdag en vrijdag bij ons in de buurt met hun viskar.

Ik nam deze keer wat lekkers mee uit het vet maar ook een mooi stuk verse zalm die ze alvast voor mij in blokjes hadden gesneden voor mijn poke bowl dat scheelde mij weer een hoop snij werk maar ook nam ik dus 2 bakjes van die heerlijke tonijn spiesen mee ze waren al gemarineerd met kruiden en knoflook nom nom!

Het klaarmaken was echt super simpel ik had de spiesen al even uit de koelkast gelegd om een beetje op kamer tempratuur te komen. Ik begon met een goede hete koekenpan waar ik knoflook olie in liet glijden (je kan nooit genoeg knoflook eten naar mijn mening) en de spiesen kort op alle kanten liet bakken met nadruk op kort! Ik hou ervan als de tonijn nog rauw is van binnen ik deed ze snel op een bordje waar het echte plezier pas begon met een mooie swirl Kewpie mayonaise wat sesam mix en afgemaakt met een scheut Kikkoman soja saus!!

Dit ziet er toch heerlijk uit!! en het mooiste is je hoeft er bijna niets voor te doen ik at dit samen met een homemade pokebowl hier heb ik helaas geen foto van gemaakt die was namelijk al weg voor ik kon bedenken er een knap fotootje van te schieten 🙂 De kinderen en mijn vriend moesten even wennen aan mijn japanse twist maar ook hun vonden het lekker wel anders maar wel lekker en natuurlijk kreeg ik de vraag of ik de volgende keer weer gewoon vis uit het vet mee wil nemen voor ze wat ik uiteraard doe maar ook de verse vis blijft want wat was het een verschil met sushi wat je besteld en laat bezorgen dit was heerlijk vers en zo zo veel smaakvoller!

Hier vind je alle ingredienten:

 • Verse vis bij de visboer/kar bij jou in de buurt
 • knoflook olie Xenos
 • potje witte sesam Jumbo
 • zakje zwarte nigella zaad plaatselijke toko
 • Kikkoman soja saus Jumbo

Bereiding:

 • Haal de vis een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op “kamertempratuur komt.
 • Verhit een koekenpan laat hem goed heet worden.
 • Voeg knoflookolie toe aan de pan.
 • Leg de spiesen erin en bak ze kort op elke kant ongeveer 1 minuut op elke kant.
 • Haal de spiezen uit de pan en laat ze even op een bord rusten met aluminium folie erover.
 • Maak mooie strepen over de spiezen met de Kewpie mayonaise
 • Strooi de sesam mix erover
 • Naar eigen inzicht de Kikkoman soja saus erover en smullen maar!

Het recept voor de poke bowl volgt nog want daar wil ik wel wat gezellige foto’s bij doen! Ik hoop dat jullie ook lekker gaan smullen van dit snelle, simpele maar mega smaakvolle gerechtje.

With Love Always, Agnetha

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights