Presets?! Weet jij wat ze zijn en wat je er mee kunt?

Ik ben onlangs een leuke samenwerking aangegaan met Kelly van Pixgrade, zij maakt presets die je kunt gebuiken in de Lightroom app. Zelf ben ik al een tijd erg benieuwd naar presets en hoe ze precies werken en vooral wat ze kunnen doen voor de uitstraling van je website, bedrijf of Instagram pagina. Ik neem je dan ook graag mee in dit mini avontuur waarin ik hopelijk veel opsteek dat ik kan toepassen op mijn eigen onderneming en mijn socials.

Wat zijn presets nou eigenlijk?

Een preset is eigenlijk een heel mooi woord voor een filter, maar met dit filter kun je je content tot in detail aanpassen en heel eerlijk we passen allemaal onze foto’s aan toch voor we hem plaatsen?! Het verschil zit hem denk ik in wat je kunt aanpassen met een preset en vooral voor kleurbewerking is lightroom preset heel fijn heb ik begrepen! Ik neem jullie tijdens deze blog mee in hoe het gaat /werkt met de presets die ik de aankomende 4 weken ga testen en gebruiken.

Op het moment van typen heb ik me vooral beziggehouden met het inlezen wat een preset is en voor je kan betekenen ik heb het nog niet uitgeprobeerd (helaas heb ik er nog geen rustig moment voor gevonden) maar ik wordt zelf al erg enthousiast van wat ik aan informatie heb gelezen over de presets! Ik kan eigenlijk niet wachten om er mee aan de slag te gaan van Kelly mocht ik verschillende presets uitkiezen om uit te proberen.

Op pixgrade.nl kun je kiezen uit verschillende presets de prijzen varieren van 9 tot 29 euro hiervoor krijg je kant en klare presets in het thema dat je zelf uitkiest deze kun je vervolgens zelf nog aanpassen met je eigen foto’s tekst en zelfs je eigen logo. Het fijne van zo een preset is dat alles al op elkaar is afgestemd dit scheelt jou als ondernemer of influencer / content creator veel tijd aangezien je dit zelf niet hoeft te doen. Voor mij klinkt dit als een uitkomst vooral omdat ik mijn eigen onderneming heb en erg actief ben op instagram als content creator. Zelf merk ik dat ik vaak teveel tijd kwijt ben aan het bewerken van mijn content, tijd die ik veel beter kan besteden en nu hopenlijk ga besparen door het gebruik van de presets! De presets zijn te gebruiken voor android en iphone toestellen maar kan ook gebruikt worden op je laptop/ computer geschikt voor Mac en Windows.

Ben je nou net als mij een enorme twijfelkont dan kun je op https://pixgrade.nl/ eerst een test doen om te zien wat er bij je persoonlijke voorkeur past aan de hand van vragen en voorbeelden bovendien krijg je bij het maken van de test een gratis pakket met 3 presets waarmee je meteen mee aan de slag kan en ook kunt kijken of het wel echt past bij wat jij wilt zelf vindt ik het fijn dat die optie er is zodat je eerst kunt bekijken of dit wel past bij wat je wilt met jouw content.

Kan je er nog niet helemaal uitkomen kun je altijd Kelly een berichtje doen met je vraag ze heeft mij heel fijn geholpen met het adviseren van verschillende presets. Omdat ik er dus niet helemaal uitkwam heb ik haar 3 foto’s gestuurd en aan de hand van die 3 foto’s zijn er hele andere presets uitgekomen als dat ik zelf had gekozen. Super fijn dat het dan zo kan!

Voor nu was dit part 1 van mijn mini avontuur kom je volgende week weer lezen? Ik ga dan laten zien wat een preset voor je foto kan betekenen en natuurlijk vertel ik ook meer over hoe je het installeert en hoe ik het bewerken heb ervaren! Bedankt dat je (weer) kwam lezen tot de volgende!

With Love Always,

Agneet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights