Burn out part IX

We zijn inmiddels al een paar maanden onderweg zelf merk ik heel langzaam dat er iets veranderd ik kan er nog niet me vinger op leggen en ga zeker niet claimen dat het goed met me gaat maaaaaaaaaar ik merk kleine veranderingen en ook de kleine dingetjes mogen gevierd en benoemd worden ik kan nu zeggen dat ik telkens iets vaker een goede middag of ochtend heb gehad en laatst zelfs een hele dag. Nou sta ik nog niet meteen te juichen vooral omdat ik weet dat ik ook hele andere dagen heb waar ik gewoon niet vooruit te branden ben en dan ook letterlijk aan de bank vastgeplakt zit en de uren en de wereld eigenlijk aan me voorbij gaan. Of dagen waarin ik paniek aanvallen krijg die ik gelukkig wat eerder herken en iets beter weet hoe ik ermee om moet gaan en gelukkig geen blinde paniek meer is met het gevoel dat ik elk moment kan neerklappen.

Ik ben enorm dankbaar met de professionele hulp die ik krijg en kan me ook niet voorstellen hoe het zou zijn gelopen zonder de wekelijkse gesprekken die sinds afgelopen maand naar 2 wekelijks zijn gegaan!! Een goed teken maar ook echt wel spannend ik merk zelf dat ik erg uitkijk naar dat ene uurtje in de week, vooral omdat ik niet praat met mijn omgeving soms laat ik wel eens iets los maar echt praten nee dat doe ik niet.

Toch de schaamte want je geeft toe…

 • dat je niet goed in je vel zit
 • dat je moe bent
 • dat het leven je niet lukt
 • dat je hulp nodig hebt
 • dat het je alleen niet lukt
 • dat jij jezelf in de weg zit

en er is niets mis met toegeven want het leven is lastig want dat is het ook en niet alles is maar vanzelfsprekend. Ik vind het lastig om te praten met mijn naasten, ze weten dat mijn leven geen rozengeur en maneschijn is geweest vanaf een jonge leeftijd maar het is verdomd lastig uit te leggen dat bepaalde patronen komen van een reactie om te overleven en hoe lastig is het als je altijd alleen maar aan het overleven bent geweest om te gaan leven om te leren dat je er mag zijn en ruimte voor jezelf mag maken en vooral leert om nee te zeggen en je zelf de regie op je leven houd.

Wat doe ik om mezelf positief te houden:

 • Ik luister naar Healing frequenties (You Tube)
 • Ik luister naar fijne rustige muziek (https://open.spotify.com/playlist/7orPGBgeXQQn2508RZgdNo?si=3032d319f3194680)
 • Ik doe bijna dagelijks yoga en ademhalingsoefeningen
 • Ik schrijf bijna dagelijks en eindig met waar ik die dag dankbaar voor was
 • Ik zet niet meer als 4 dingen op mijn to do list
 • Ik ben aan het hobbyen gegaan
 • Ik zit minder op mijn telefoon!
 • Ik vraag mezelf vaker wat ik als advies zou geven aan een vriendin en pas dat toe op mezelf
 • Ik wandel of fiets dagelijks een rondje ook al is het 10 minuten
 • Ik herinner mezelf eraan dat ik liever mag zijn voor mij

Ik heb nog een hele lange weg te gaan maar toch geven deze kleine dingetjes me veel positieve energie. Ik hoop dat als je dit leest en zelf ook niet lekker in je vel zit last hebt van een burn out hebt of in een depressie bent gegleden je misschien iets hebt aan wat ik doe om positief te blijven denken en doen en vergeet niet dat ook al lukt het niet vandaag morgen is het een nieuwe dag met nieuwe kansen. WEES LIEF VOOR JEZELF!

Bedankt dat je weer kwam lezen,

With Love Always, Agnetha


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights